Wie zijn we?

... en wat doen we?

Sint-Lievens Alumni of SLA (voorheen Oud-Leerlingenbond of OLB) bestaat al sinds 1955. Ze groeide uit tot een van de grootste en meeste actieve verenigingen in Vlaanderen.

Hoewel de werking gedurende die halve eeuw wijzigde en elke generatie andere accenten legde (historiek) is en blijft het vaste speerpunt: de contacten van de oud-leerlingen onderling en met de school en de (oud-)leraars warm houden en intensifiëren.

Daarvoor onderhoudt de SLA een omvangrijke database, organiseert SLA activiteiten voor de oud-leerlingen en (oud-)leraars, en communiceert SLA.
Dat gebeurde vroeger onder meer via een tijdschrift: ‘Mededelingen’ 1955-1999 of ‘SL!M’ 2000-2012. Vandaag verloopt die communicatie hoofdzakelijk elektronisch (via deze website en gerichte e-mails).

Sinds 1957 geeft SLA elk jaar ook een lijvig Jaarboek uit .

Na de fusies

Na de fusie met het Mère Jeanne-insitituut in 1998 en het Instituut Onze-Lieve-Vrouw in 2000 breidde SLA haar werking uit tot de oud-leerlingen van deze oorspronkelijke scholen. Zoals sommige communicatie of activiteiten zich tot bepaalde leeftijdscategorieën richten, is een deel van de werking ook specifiek op deze voormalige onderwijsinstellingen afgestemd.

De doelen en de interne organisatie van SLA zijn vastgelegd in statuten, die naar aanleiding van de toetreding van Mère Jeanne en Onze-Lieve-Vrouw, herschreven werden. In zijn communicatie en activiteiten maakt SLA een onderscheid tussen zij die hun jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage betalen en de andere oud-leerlingen.

De dagelijkse werking van Sint-Lievens Alumni wordt bepaald door een bestuur en zijn voorzitter. Voor de specifieke doelgroepen Mère Jeanne en Onze-Lieve-Vrouw zijn twee stuurgroepen actief.

Wie zijn we?
Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.