Klasgenoot

Zuster Emilienne overleden

Gewezen directrice van het Mère Jeanne-instituut

Gewezen algemeen overste van de Zusters Dienstmaagden

Slechts enkele weken na het plotse heengaan van Zuster Reynhilde, nemen de Zusters Dienstmaagden en oud-leerlingen en oud-leraren van Mère Jeanne opnieuw afscheid van een geliefde persoon.

Zuster Emilienne, geboren Josepha van den Eynden te Essen op 20 maart 1920, overleed in het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis op 8 mei 2015.

Ze trad in het klooster aan de Tabakvest in 1936 en leidde de handelsschool Mère Jeanne van 1967 tot 1981. Behalve directrice werd ze in 1974 ook nog algemeen overste, een functie die ze neerlegde in 1989.

De Oud-leerlingenbond is dankbaar voor wat Zuster Emilienne voor de school en haar leerlingen betekend heeft en biedt haar familie en medezusters haar oprecht christelijk medeleven aan.

Zaterdag 16 mei om 11 uur nemen we afscheid van haar in de Sint-Joriskerk aan het Mechelseplein Antwerpen.

U kan condoleren bij de Zusters Dienstmaagen, Tabakvest 114, Antwerpen of via http://www.michaeldeleu.be/rouwberichten

Getuigenis van een oud-leraar

We hebben met zuster Emilienne samengewerkt als leerkracht en directrice van het Mère Jeanne-instituut. We kenden haar als een integere, eenvoudige en bescheiden dame, zéér bekwaam en altijd klaar voor een spontaan praatje bij het wisselen van de lessen.
Ondanks haar zwakke gezondheid en de vele tegenslagen is ze moedig blijven doorwerken. Ze vertrouwde sommigen onder ons toe dat ze nooit gedacht had zo oud te mogen worden.
Ondanks haar leeftijd toonde ze nog steeds een ruime belangstelling voor taal, quizzen en reisprogramma's.
Op de viering van haar 90ste verjaardag sprak ze nog haar dankbaarheid uit voor de vele blijken van genegenheid. Tevens vond ze het jammer dat ze tijdens haar loopbaan zo weinig tijd had kunnen maken voor haar leerkrachten.

Nora Simons, oud-leraar Mère Jeanne

 

Zuster Emilienne werd 95 jaar oud. In het Jaarboek OLB van november 2015 verschijnt een uitgebreid In Memoriam.

Zuster Emilienne overleden
Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.