Klasgenoot

Zuster Cecilia overleden

Zuster Cecilia werd bijna 97 jaar. Geboren als Maria Hauben te Rekem op 7 mei 1919, liep ze school op het Mère Jeanne-instituut. Ze volgde haar roeping en trad in bij de Zusters Dienstmaagden van de Heilige Harten van Jezus en Maria.

De zuster was met haar hart en ziel aan het klooster, maar ook aan de school verbonden. Ze gaf er vele jaren les en volgde ook het wel en wee van haar vele oud-leerlingen. Ze werd de drijvende kracht achter de oud-leerlingenwerking van het toen nog zelfstandige Mère Jeanne-instituut.

Ze beheerde met grote zorg de archieven van de school en de kloostergemeenschap. Toen ze op rust ging, bleef ze alert en stond ze open voor het nieuwe. Ze studeerde niet alleen Spaans maar wou ook alles weten van informatica: de computer als nieuwe poort op een sterk veranderende wereld. 

Begrafenis

De plechtige uitvaartliturgie vindt plaats dinsdag 26 januari om 11 uur inde parochiekerk Sint-Joris, Mechelseplein. Alle oud-leerlingen en oud-leraren zijn uitgenodigd. In het Jaarboek 2016 volgt een In Memoriam.

Zuster Cecilia overleden
Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.