Klasgenoot

In memoriam pater Baston

We vernamen het overlijden van pater Baston. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 11 oktober 2014 om 11u in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-ten-hemel-opgenomen, Pater Nuyenslaan te Schilde.

Arlette Van den Berghe en Goergette Peeters schreven volgend in memoriam.


Dit is de dag
dat de deur aan de straat wordt gesloten
en het geluid van de vogels verstilt,
dat de gouden emmer breekt
de kruik stukgaat boven de bron
en het leven terugkeert tot God die het gaf,
want een mens is op weg
naar zijn eeuwig verblijf.
(uit het boek Prediker, hertaald door Pater Baston).

Pater Dominique Baston was dominicaan, archeoloog en kunsthistoricus.
Als jonge pater was hij aalmoezenier met frisse ideeën bij de scoutsopleiding.
In onze school was hij van 1969 tot 1990 leraar godsdienst en esthetica.  Hij was de ontwerper van het streepjeslogo en de oprichter en hoofdredacteur van het schoolkrantje “FLITS”.  Hij doopte kinderen van collega’s en zegende het huwelijk van vele oud-leerlingen in.  De (oud)-leerlingen van onze school hadden een speciale plaats in zijn hart en bij de oprichting van OLB.OLV.Amerikalei in 2010 kregen we van hem de nodige steun.
Als creatieve duizendpoot was hij ook buiten de school artistiek actief in bv. de “Werkgroep Cultuur en Wetenschap Antwerpen-Köln”, de binneninrichting van de dominicanenkerk in Schilde-Bergen, de oprichting van het “spiegel strijkkwartet” (dat de muziek tijdens de uitvaart verzorgde) en de omvorming van twee huisjes in de oude stadskern tot een gezellige, moderne en comfortabele  woning achter de authentieke gevel, met uitzicht op twee kerken van de stad. 
Hij had de gave van het woord, maar de laatste drie jaren kon hij nog moeilijk spreken en toch bleef  hij verder werken, gebruik makend van de moderne communicatiemiddelen.
Hij overleed op 3 oktober 2014.
 

In memoriam pater Baston
Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.