Klasgenoot

I.M. Paul Van Roey

Paul Van Roey zag het levenslicht in 1924 in Herentals. Hij verkaste tijdens zijn studiejaren naar Antwerpen om daar in 1949 af te studeren als eerste lichting van de Studio Herman Teirlinck. Die lichting bestond naast Paul ook uit de eveneens betreurde Jef Burm, Ward De Ravet en Dora Van der Groen. Samen gingen ze het theater in.

Zijn passie voor het gesproken woord bracht Paul naast theater ook bij radio en tv als freelancer. Nog later stapte hij in het onderwijs om de volgende generaties de knepen van het Nederlands te leren. Wie van hem les kreeg, zal zijn eigengereide stijl niet licht vergeten.

Van Roey solliciteerde enkele jaren geleden nog naar een eerbetoon in Gazet van Antwerpen via een lezersbrief: “Vaag herinnert u zich mij misschien nog. In illo tempore kwam ik sporadisch in uw klas spreken over het spreken. Ik ben nu 95 geworden, mijn vrouw is naar de eeuwigheid vertrokken en ach, wat zou ik dankbaar zijn als u aan mij nog eens enkele woorden zou besteden in uw krant.” De krant ging graag in op zijn vraag.

Wie afscheid wil nemen van Paul, kan dat op zaterdag 5 maart 2022 in aula Chrysant van het stedelijk crematorium Antwerpen.

I.M. Paul Van Roey
Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.