Publicaties

De dvd-documentaire

75 jaar Sint-Lievenscollege

Een muzikale en melancholische kijk op de school

Uniek gerestaureerd filmmateriaal

Een beeld vertelt meer dan duizend woorden. Het Sint-Lievenscollege bezit een van de rijkste foto- en filmarchieven van de Vlaamse scholen.
U krijgt een beeld van het college tijdens het schooljaar 1959 – 1960. Toenmalig leraar en KSA-coryfee Louis Vanden Berghe draaide toen een 16mm-film met de meest markante gebeurtenissen van dat jaar. De film werd gerestaureerd en dankzij de prachtige kleuren lijkt het verleden opnieuw werkelijkheid te worden: van het bezoek van de Wiener Sängerknaben tot de kampen van scouts en KSA, van spelende en studerende leerlingen tot de retraite bij de norbertijnen. U krijgt de mooiste passages te zien.

Daarnaast trakteren we u op nog meer treffende beelden, van nog iets langer geleden, en recent materiaal, van de jongste vijftien jaar. Aan u om heden en verleden te vergelijken. Oud-leerling Christof Van Mol (EMT 02) componeerde voor deze documentaire de begeleidende muziek.

Muziek

Dat is echter niet alles. Naar goede traditie brengt het ‘zingende college’ ook nieuw werk op de markt. Gilbert De Greeve schreef een minicatate. Geniet mee van de originele uitvoering door een gelegenheidsensemble van leerlingen en oud-leerlingen, o.l.v. leraar Jaak Vandeputte.

Samen met een aantal extra’s biedt deze dvd u een boeiende, amusante, muzikale en soms melancholische kijk op het Sint-Lievenscollege.

Samenstelling & uitgave

Montage: Dirk Dubois

Concept en eindredactie: Luc Van den Broeck en Dirk Dubois

Uitgave: Sint-Lievenscollege Antwerpen

Deze publicatie maakt deel uit van een vierdelige reeks naar aanleiding van het 75-jarige bestaan van het Sint-Lievenscollege

Coördinatie publicaties 75 jaar Sint-Lievenscollege: Karl Scheerlinck

Duurtijd: 62' 04"

PAL 4:3

Te koop

Prijs: € 10,00

Te koop op de receptie Kasteelpleinstraat 31, tijdens schooldagen 8.45 – 17.15 u. (woensdag 8.45 – 15.30 u.)

Verzendingskost binnenland: € 2,00.
Verzendingskost buitenland: op aanvraag

Bestellen: via elektronisch bestelformulier hiernaast.

Schrijf het verschuldigde bedrag over met vermelding "dvd-documentaire"
Iban BE08 4198 0440 0113
Bic KREDBEBB

Alumni
sluit

Bestel deze publicatie

Je kan deze publicatie bestellen, voor afhaling of voor levering per post!
Vul onderstaand formulier, klik op "verstuur bestelling" en schrijf het bedrag over op het bij de publicatie vermelde rekeningnummer. Eens we je betaling ontvangen hebben, krijg je een bericht dat je bestelling klaar ligt op de receptie van het college of per post is verstuurd naar het door jou opgegeven adres.

Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.