Jaarboek

Nieuw jaarboek 2015

Om de vijf jaar een dikke Witte gids

Elk jaar vindt u een update van de namen en adressen van leraren en oud-leraren: zowel van Sint-Lievens als de Mère Jeanne en het Instituut Onze-Lieve-Vouw voordat ze fuseerden met het Sint-Lievenscollege.

Om de vijf jaar, nu dus, trakteren we u op een bijgewerkte versie van de namen en adressen van alle afgestudeerden ooit aan het Sint-Lievenscollege. Van onze overleden vrienden melden we de overlijdensdatum. De oud-leerlingen of -leraren die in 2015 hun lidmaatschapsbijdrage betaalden, krijgen een sterretje bij hun naam.

2015: alors on danse

Lees de gelegenheidstoespraken van de proclamaties aan de Kasteelpleinstraat en de Amerikalei er nog eens op. Vergaap u aan de foto's van toen, aan de klasfoto's van september.

We trakteren u op een geïllustreerd overzicht van de beste scripties van vorig jaar, de winnende toespraak in de voordrachtwedstrijd Raad van Bestuur door Fien Zegeurs (LMT 15) én een pleidooi voor het behoud van de studierichting Latijn-Grieks door jonkie Anke Vandereet (LG 15) en vaste waarde Joris De Maeyer (LG 61). Koen Daniëls (LWI 96) sprak de promotie 2015 toe over de uitdagingen voor het Vlaamse onderwijs. Enkele laatstejaars reflecteren daarover.

2015: terugblikken, loslaten

In woord en beeld wuiven we leraars Pierre Neels, Ulrike Vinks en secretariaatsmedewerker Martine Van Kerckhove uit. We blikken terug op oud-leraar en fenomeen Piet Meuris. We hangen in het wiel van Valeer Buyckx (LG 42) en zijn scoutsvrienden, die zoals nog andere toenmalige leerlingen, bij het uitbreken van Wereldoorlog II naar Frankrijk trok. "Onze schoonste reis ooit", zou hij achteraf getuigen.

Met pijn in het hart nemen we definitief afscheid van vier grote persoonlijkheden. Op Sint-Lievens ontvielen oud-leraren Roger Brynaert en Louis Taeymans ons,. in de Mère-Jeannegemeenschap oud-directrice zuster Emilienne en zuster Reynhilde. 

Voor de zoetekauwen en Antwerpenliefhebbers

... is er een 'special' over de candiserie, biscuiterie en chocolaterie Gevers die eind 19de eeuw neerstreek aan de Kasteelpleinstraat. We verkennen ook zijn voorgeschiedenis op andere plekken in de stad en we zoeken naar de materiële sporen van het fabrieksgebouw in het huidige Sint-Lievenscollege. Gevaert kocht de site immers in 1929 aan om er een jaar later onze school te openen.

Praktisch

Betalende leden OLB Sint-Lievenscollege van 2015 pikken dit Jaarboek op tijdens de receptie van de Oud-leerlingendag. De andere betalende leden krijgen het eind november of begin december in hun brievenbus. 

Betalende leden OLB Mère Jeanne of OLB.OLV.Amerikalei kunnen een exemplaar van het Jaarboek kopen aan het gunsttarief van € 10,00.

Gebruik het formulier hiernaast. Kom het bij voorkeur ophalen op de receptie van het college, Kasteelpleinstraat 31 (schooldagen 08.45 - 17.15 u., woensdag 8.45 - 15.30 u.) of laat het opsturen.


Samengevat

Voor leden OLB Sint-Lievens 2015: gratis

Prijs vanaf Oud-leerlingendag 2016: € 10,00 + eventueel € 4,00 voor de verzending.

Woon je in het buitenland, vraag ons dan naar de verzendingsprijs.

Schrijf het verschuldigde bedrag over met vermelding "Jaarboek 2015"

IBAN BE36 7360 5457 3981

Alumni
sluit

Bestel deze publicatie

Je kan deze publicatie bestellen, voor afhaling of voor levering per post!
Vul onderstaand formulier, klik op "verstuur bestelling" en schrijf het bedrag over op het bij de publicatie vermelde rekeningnummer. Eens we je betaling ontvangen hebben, krijg je een bericht dat je bestelling klaar ligt op de receptie van het college of per post is verstuurd naar het door jou opgegeven adres.

Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.