Exclursief

XV: kunst & jenever

Jenever- & likeuraffiches die blijven hangen
Bezoek aan expo Distillart in Hasselt

Op zaterdag 3 december 2016 om 14.30 uur plannen wij een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling Distillart in het Jenevermuseum te Hasselt.

Oud-voorzitter OLB en leraar Karl Scheerlinck (LW 80) zal ons gidsen door twee eeuwen commerciële publiciteit voor jenever en likeur in België.

Exotische taferelen, blozende boertjes, verleidelijke dames of bekende koppen… Elk verkoopargument was goed om jenever en likeur aan de man te brengen. En dat met affiches in de meest uiteenlopende kleuren en formaten. Voor elke consument wat wils, inspelend op de nieuwste trends. Sommige affiches zijn werkelijk pareltjes van toegepaste kunstontwerpen, ontworpen door kunstenaars of illustratoren als René Magritte, Leo Marfurt of Julian Key.

De expo toont een selectie Belgische jenever- en likeuraffiches van 1870 tot 2000. Kunsthistoricus en affiche-expert Karl Scheerlinck en het Jenevermuseum onderzochten de stijlen, invloeden en marketingstrategieën van deze affiches. Er verscheen bij Hannibal ook een mooi en lijvig boek over het onderwerp.

Meer weten? Surf naar: http://www.distillart.be

Gratis voor leden

De plaatsen zijn beperkt dus schrijf snel in via olb@slca.be.

Deze activiteit is voorbehouden voor leden en hun partner. OLB biedt zijn leden de toegang gratis aan en trakteert nadien op een borrel. De niet-leden kunnen gratis mee binnen, mits tijdige reservatie.
Nog geen lid of twijfels? Surf naar http://http://olb.sintlievens.eu/artikels/vereniging/lid-olb/lidmaatschap-olb-sint-lievens?source=main

Heb je ingeschreven en ben je nadien verhinderd? Laat het ons absoluut snel weten!

Afspraak ter plekke

We verzamelen om 14.30 uur aan Het Stadsmus (Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt). Hier starten we met het eerste deel van de expo. Daarna maken we een korte wandeling en zetten we het bezoek verder in het Jenevermuseum (Witte Nonnenstraat 19, 3500 Hasselt). 

Hier sluiten we af met een borreltje in het proeflokaal.  

Er is een parking vlakbij: die van het Kolonel Dussartplein.

De beide musea liggen op wandelafspand van het station.

 

XV: kunst & jenever
Alumni
sluit

Geen toegang

U moet ingelogd zijn om dit bestand te kunnen downloaden.
Nog geen profiel? Registreer u dan nu.